Of je nu 21 of 58 bent. Gezakt bent voor je koksopleiding of voormalig vrachtwagenchauffeur.

Het Ron Blaauw College zoekt mensen die niet kunnen wachten om aan de slag te gaan in de keuken. Of je nog geen diploma hebt of zin hebt in een carrièreswitch: we stomen je in 13 weken klaar voor een betaalde baan als basiskok of zelfstandig werkende kok.

Onder leiding van topkoks Ron Blaauw en Bas Brouns leer je als basiskok de basisbeginselen van het vak. Of leer je als zelfstandige werkende kok een sterke basis waar vanuit je leert variëren en creatief denken. Geen eindeloze theorie, maar vooral heel veel doen. Na 13 weken staat er een betaalde baan op je te wachten in de keuken van Ron Blaauw of een van de andere deelnemende horecabedrijven. Het Ron Blaauw College is een initiatief van Ron Blaauw en Marco Wins van coachingsbureau In2Work.
Wil je de stap maken naar een nieuwe baan in de horeca? Dan is dit je kans!

Ons team

Ron Blaauw

Chef-kok

Bas Brouns

Chef-kok

Marco Wins

Trainer / Coach

Laura Lizier

Trainer / Coach

Laura Snel

Human Resource Management

parallax background
“Koken is topsport. Hard werken, maar vooral ontzettend leuk. Dat plezier wil ik overbrengen op onze leerlingen. Zodat ze na 13 weken vol vertrouwen en enthousiasme aan hun nieuwe baan bij mij in de keuken kunnen beginnen”

In 4 stappen naar een baan als kok.

Koken met topkoks

Koken met topkoks

Hoe bereid je vlees of maak je een basissaus? Onder leiding van topkoks Ron Blaauw en Bas Brouns leer je de basisbeginselen van het vak.

Workshops en excursies

Workshops en excursies

Onder begeleiding van coaches ga je op een werkbezoek naar de restaurants van Ron Blaauw, een kijkje achter de schermen van een groothandel en een workshop vis fileren: je leert alle aspecten van het vak kennen.

Sport en gedrag

Sport en gedrag

Werken in de keuken is topsport. Met sportlessen en gedragstraining stomen we je klaar om fit en vol vertrouwen te beginnen aan je nieuwe baan.

Stage lopen

Stage lopen

Tijd om je vaardigheden in de praktijk te brengen. De laatste weken van de opleiding staan in het teken van een stage. Je gaat onder begeleiding van je coach aan de slag in één van de keukens van de restaurants van Ron Blaauw of een horecabedrijf uit het netwerk van In2Work.

Over de opleiding

Het Ron Blaauw College leidt je op in 13 weken tot een gediplomeerd medewerker in de keuken. Dat doen we op alle niveaus, van niveau 1 Keuken Assistent, niveau 2 Basis Kok tot en met niveau 3 Zelfstandig Werkend Kok. Het lesprogramma bestaat uit meer dan alleen maar koken. We bieden je allerlei momenten van kennis op doen over producten en ingrediënten, we laten je zintuigelijk ervaren wat het koksvak allemaal te bieden heeft. Het is een perfecte combinatie van koken, theorie, excursies/workshops, mentale- en fysieke training om je klaar te stomen. In onze supergave eigen kookstudio Ron Blaauw Central Station is alles aanwezig. Van demo-eiland met tribune die direct op de leskeuken aangesloten is tot bar-gedeelte waar we theorie en andere trainingen zullen geven.

De opleiding sluit je af met een SVH- examen (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) dat gekoppeld is aan jouw opleidingsniveau, waarna je direct aan de slag kunt met onze baangarantie van 32 uur in de week!

Vrienden van Ron Blaauw College

Vrienden van Ron Blaauw College

Schrijf je in

    Praktische informatie

    Het Ron Blaauw College stoomt minimaal twee keer per jaar een groep koks in spé klaar voor een betaalde baan in de keuken. We starten ieder jaar in februari en in september met een nieuwe lichting.

    In september starten? Meld je dan nu aan (vóór 27 augustus 2022). Want vol is vol!

    De lessen worden gegeven in onze eigen kookstudio Ron Blaauw Central Station in Diemen.

    Neem gerust contact met ons op voor meer informatie via laura@i2w.nl